SJO Coendersborg ook in beeld bij FC Groningen

Vlak voor zijn 8e verjaardag kreeg Naut (JO9-1) een brief van FC Groningen. Hij was opgevallen bij zijn eigen club en de FC nodigde hem daarom graag uit om mee te komen trainen. Sinds een paar weken neemt hij daarom elke woensdag deel aan de trainingen van de voorselectie van FC Groningen. Samen met jongens uit de regio van diverse clubs. Hij mag zich het komende jaar verder ontwikkelen. Na een jaar volgt er een selectie moment. Tot de onder 12 blijven de kinderen naast de extra trainingen bij de FC gewoon bij hun eigen club trainen. Naut doet het beiden met veel plezier en leert leuke nieuwe dingen. Elke week is er een ander thema. Aanvaller aan de bal, verdediger op de bal, sprinten en drijven, etc.
Op vrijdag en zaterdag speelt Naut ook graag met zijn vrienden van JO9. Ze spelen nu in de hoofdklasse en hebben tot nu toe alle wedstrijden gewonnen. Ze zijn een mooi team en hebben een hard schot in de benen. Naut vindt zowel aanvallen als verdedigen als keepen leuk. En ook samen lekker juichen als ze een doelpunt maken!
Trainen bij de FC is leerzaam, maar vooral ook erg leuk. Naut is het liefst elke dag aan het voetballen. En rondlopen op sportpark Corpus betekent ook dat je soms spelers uit het 1e tegen komt. En hoe mooi als Michael de Leeuw je dan groet!