SJO Coendersborg: Een bloeiende jeugdafdeling!

Voetbal is een teamsport. Door goed samen te werken ontstaat er iets moois. Dit principe geldt zeker voor de SJO Coendersborg. Afgelopen seizoen was het eerste volledige seizoen van de SJO. We hebben in dit seizoen mooie stappen gemaakt in het realiseren van een goede organisatie voor het jeugdvoetbal. Ondanks de (kop)zorgen die er waren als gevolg van het Coronavirus is er op allerlei terreinen hard gewerkt om het voetbal voor onze jeugd zo sportief en plezierig mogelijk te laten verlopen. Als jeugdcommissie zien we ons hierbij ontzettend gesteund door een grote groep betrokken vrijwilligers. Daar zijn we onwijs blij mee. Zonder hen geen jeugdvoetbal mag je wel stellen.

In het seizoen dat achter ons ligt is er voor het eerst gewerkt aan de hand van het jeugdvoetbal beleidsplan. Dit beleidsdocument is eerder door de jeugdafdelingen van de drie moederverenigingen in goed onderling overleg opgesteld. Het is mooi om te zien waar de vele gesprekken het afgelopen jaar al toe hebben geleid. We hebben op sportpark Coendersborg nu 1 organisatie voor het jeugdvoetbal, de jeugdcommissie. We hebben ook 1 begroting maar wat natuurlijk het meest zichtbaar is, we hebben binnenkort ook 1 nieuw SJO Coendersborg tenue!! Hoe gaaf is dat?!!

Het ontwerp van het tenue hebben we niet volledig zelf bedacht. We hebben ons laten inspireren door de jeugdspelers zelf met behulp van een prijsvraag voor het beste tenue-ontwerp. Er is massaal op gereageerd en we waren onder de indruk van de creatieve ontwerpen. Wie begin oktober op een zaterdagochtend het sportpark betreedt kan met eigen ogen zien wat het resultaat is van deze prijsvraag. We zijn er echt ontzettend trots op dat we onze jeugd dan zullen zien spelen in het nieuwe tenue. Een tenue waarop ook een nieuw logo prijkt. Dit logo is geïnspireerd op een stuk geschiedenis en heeft een directe link met de plek en de naam van het sportpark.

Van de geschiedenis terug naar de realiteit. Op dit moment telt de jeugd van SJO Coendersborg ruim 300 spelers en meer dan 70 vrijwilligers. Samen dragen we zorg voor de uitvoer van het motto van het jeugdvoetbal beleidsplan ‘Samen beter willen worden in voetbal’. De kernwaarden Plezier & Passie, Boeien & Binden en Sportief & Betrokken zijn daarbij leidend. Wees welkom bij de SJO Coendersborg en kom kijken, aanmoedigen of spelen.

Graag tot ziens!

David de Boer
Voorzitter SJO Coendersborg